Η Ελληνική Ραδιοφωνία στην Ελλάδα και τον κόσμο

Το ελληνικό ραδιόφωνο εμφανίστηκε αρχικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ως ένα μέσο πολιτικής προπαγάνδας. Στην πορεία, βέβαια, εξελίχθηκε σε ένα εργαλείο ενημέρωσης και μουσικής αναπαραγωγής, προσφέροντας ευχαρίστηση σε εκατομμύρια κόσμου που βρίσκεται εν κινήσει. Ειδικά κατά τις πρωινές ώρες προσφέρει μια απαραίτητη τονωτική «ένεση» ενέργειας για το ξεκίνημα της μέρας μέσα από εκπομπές στις οποίες οι εκφωνητές παρουσιάζουν τις πρώτες ειδήσεις αλλά και τρελά γεγονότα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η ταυτότητα του ελληνικού ραδιοφώνου΄

Το ελληνικό ραδιόφωνο εκφράζει και εκδηλώνει σε ένα μεγάλο φάσμα του τον ψυχισμό και την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού. Ακριβώς όπως και στην ελληνική τηλεόραση έτσι και στο ελληνικό ραδιόφωνο, έχουν δημιουργηθεί εκπομπές που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο σε ένα είδος μουσικής, τονίζοντας, έτσι, το χαρακτήρα τους.

Υπάρχουν, λοιπόν, ραδιοσταθμοί που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην ξένη μουσική, αποκλειστικά σε έντεχνα τραγούδια, αποκλειστικά σε λαϊκά, ακόμη και αποκλειστικά σε κλασική ή εκκλησιαστική μουσική, καλύπτοντας έτσι, κάθε γούστο.

Σαφώς, βέβαια, υπάρχουν και οι σταθμοί που επιλέγουν να παίζουν όλα τα είδη μουσικής, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά τους ανάλογα, σύμφωνα με το είδος της εκπομπής και του παραγωγού που βρίσκεται στον αέρα.

Χαρακτηριστική, όμως, της ελληνικής κοινωνίας, είναι και η έντονη ανάγκη για ενημέρωση και για το λόγο αυτόν υπάρχουν ακόμη ραδιοφωνικοί σταθμοί που επικεντρώνονται στην επικαιρότητα και σε καίρια θέματα, με αντίστοιχους προσκεκλημένους, επιτρέποντας παράλληλα στους ακροατές τους να επικοινωνήσουν τα προβλήματα και τα ερωτήματά τους σε πραγματικό χρόνο.

Με τη δύναμη, δε, και του διαδικτύου, πολλοί Έλληνες του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν live τις αγαπημένες τους εκπομπές, γεγονός που τους φέρνει πιο κοντά στην πατρίδα τους, μιας και οι περισσότεροι ελληνικοί ραδιοσταθμοί εκπέμπουν, πλέον, και διαδικτυακά.

Όποιες κι αν είναι η διάθεση και η προτίμηση, πάντως, το ελληνικό ραδιόφωνο έχει τη δυνατότητα να σας συνεπάρει και να σας προσφέρει αμέτρητες ώρες μουσικής απόλαυσης και διασκέδασης.