Η Εξέλιξη της Ελληνικής Τηλεόρασης

Η ελληνική τηλεόραση μετράει περίπου 50 χρόνια ζωής στους δέκτες του ελληνικού κοινού και προβάλλει, πλέον, αμέτρητα προγράμματα για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις. Αν λάβουμε υπόψη μας και την εμφάνιση της συνδρομητικής τηλεόρασης, οι επιλογές είναι άπειρες και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές.

Ποικιλία προγραμμάτων στην ελληνική τηλεόραση

Λόγω των πολλών οικονομικοπολιτικών ανακατατάξεων που επικράτησαν στην Ελλάδα μέσα στα χρόνια, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων μετανάστευσε στο εξωτερικό και σε χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και Αυστραλία.

Η ανάγκη, όμως, να διατηρήσουν με κάποιον τρόπο την επαφή με την πατρίδα τους οδήγησε στην εμφάνιση τοπικών ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοσταθμών που φέρνουν κοντά τους τα νέα γύρω από τα δρώμενα στην Ελλάδα, αλλά και πολλές ελληνικές σειρές ή εκπομπές.

Με την επιπλέον δύναμη και της δορυφορικής τηλεόρασης, οι απανταχού Έλληνες μπορούν πλέον να απολαύσουν τους αγαπημένους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και σειρές με άρωμα Ελλάδας, ενώ μέσα από την άνεση και την ευκολία του διαδικτύου μπορούν να δουν αγαπημένες ελληνικές σειρές και εκπομπές σε επανάληψη οποιαδήποτε ώρα.

Η ελληνική τηλεόραση στοχεύει στην προβολή τόσο των τελευταίων ειδήσεων της επικαιρότητας του εγχώριου αλλά και του παγκόσμιου σκηνικού, όσο και των πιο κοσμοπολίτικων θεμάτων, ενώ μέσα από τις σειρές της διακωμωδεί ή δραματοποιεί συμβάντα και καταστάσεις που βιώνει τώρα ή στο παρελθόν η μέση ελληνική οικογένεια.

Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά ήθη και έθιμα, όπως και ο ελληνικός πολιτισμός και το ταμπεραμέντο είναι αρκετά δυνατά και βαθιά ριζωμένα μέσα μας, οπότε η διατήρηση αυτών των δεσμών με την πατρίδα είναι εξίσου σημαντική. Δεν είναι τυχαίο που σε πολλές ταινίες και σειρές γίνονται αναφορές στην Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι πολλοί σεναριογράφοι έχουν καταπιαστεί με τη δημιουργία σειρών και ταινιών, τα οποία επικεντρώνονται στην πλούσια ελληνική ιστορία, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο με την προβολή τους.