Οι τηλεοπτικές εκπομπές που λάτρεψε η ελληνική ομογένεια

Πριν από μερικές δεκαετίες η ελληνική ομογένεια, σε όλα τα σημεία του πλανήτη, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας ως το Αστόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μπορούσε μέσω δορυφόρου να παρακολουθήσει κάποια μόνο επιλεγμένα προγράμματα της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, όμως, και στις μέρες μας πολλά ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν μέσω δορυφόρου, ενώ οι ομογενείς μπορούν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές και διαδικτυακά, καθώς όλα τα κανάλια μεταδίδονται πλέον και μέσω του Παγκόσμιου Ιστού. Τι προτιμούν να βλέπουν διαχρονικά, όμως, οι ομογενείς;

10η εντολή

Η «10η εντολή» είναι το CSI της ελληνικής τηλεόρασης. Η σειρά προβλήθηκε από τον Alpha την περίοδο 2004 έως 2015 και παρακολουθεί τις ζωές συνηθισμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις.

Αλ Τσαντίρι Νιουζ

Ένα σόου που παρουσίαζε ο Λάκης Λαζόπουλος, με διάφορα σκετς και καλεσμένους του γνωστούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

Είσαι το ταίρι μου

Αν και προβλήθηκε για μία μόνο τηλεοπτική σεζόν, το «Είσαι το ταίρι μου» κατέκτησε το ομογενειακό κοινό. Δυο Ελληνίδες, η Βίκυ και η Στέλλα, με διαφορετικές καριέρες και εμφανίσεις, βλέπουν τις ζωές τους να μπλέκονται καθώς συναντούν τις οικογένειες των μελλοντικών συζύγων τους.

Πενήντα – πενήντα

Η σειρά προβλήθηκε αρχικά την περίοδο 2005 – 2007 και επέστρεψε στις τηλεοπτικές οθόνες την περίοδο 2010 – 2011. Παρουσιάζονταν οι ζωές τριών μεσήλικων ζευγαριών, όπου οι άντρες ψάχνουν διαρκώς για ερωτικές περιπέτειες, κάτι που οδηγεί σε διάφορα ευτράπελα επεισόδια.

Οι απαράδεκτοι

Μια κωμική σειρά που άρχισε να προβάλλεται το 1991 και κράτησε μέχρι το 1993. Ο Σπύρος και η Δήμητρα είναι ζευγάρι και οι σχέσεις τους με τους φίλους τους Γιάννη και Βλάση περνούν από διάφορες φάσεις.

Το σόι σου

Άλλη μια κωμική σειρά που εξιστορεί τις περιπέτειες ενός ζευγαριού, του Σάββα και της Λυδίας, που επισκέπτονται τα πατρικά τους κάθε Κυριακή, με ό,τι σπαρταριστό συνεπάγεται αυτό στις σχέσεις των συμπεθέρων μεταξύ τους.